Voed uw huid met antioxidanten voor een stralende teint -002
Hoewel er geen sluitend bewijs is dat antioxidanten de huid tegen veroudering beschermen, zijn deskundigen het erover eens dat ze het vermogen hebben om vrije radicalen op te vangen en ons tegen bepaalde ziekten kunnen beschermen. Voedsel dat rijk is aan antioxidanten kan ons ook een gezondere, stralende teint geven.
Volgens Susan M. Kleiner, R.D., Ph.D, een voedingsdeskundige uit Seattle, is het eten van voedsel dat rijk is aan antioxidanten het beste. Er is geen vervanging voor het verkrijgen van voedingsstoffen via voedsel. Het lichaam absorbeert en assimileert ze veel beter dan in supplementvorm.
Kleiner stelt voor om de Food Guide Pyramid van het Amerikaanse ministerie van Landbouw te volgen en elke dag drie tot vijf porties groenten en twee tot vier porties fruit te eten. Kies ten minste één citrusvrucht, zoals een sinaasappel, een mandarijn of een grapefruit, voor vitamine C. Om de inname van bètacaroteen te verhogen, eet u elke dag ten minste twee oranjegele of groene bladgroenten.
Eet goed voor een jonger uitziende huid
Gezond eten staat gelijk aan een jonger uitziende huid. Het drinken van een kopje sinaasappelsap en het eten van een rauwe wortel levert tweemaal de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) aan vitamine C en bèta-caroteen op. De ADH voor vitamine E is moeilijker te halen, vooral voor mensen die een vetarm dieet volgen.
Wees niet bang om een paar eetlepels olijfolie aan je dieet toe te voegen, of wat noten of zaden te eten, adviseert Dr. Kleiner.
De volgende richtlijn kan worden gebruikt voor de ADH voor drie van de meest voorkomende antioxidantvoedingsstoffen, vitamine C, vitamine E en bètacaroteen; goede bronnen en hoe u de voordelen van elk ervan het beste kunt maximaliseren, zijn inbegrepen.
Vitamine C: ADH minimaal 60 mg. (1/2 kopje sinaasappelsap = 70 mg.) Citrusvruchten en -sappen en tomaten zijn goede bronnen van vitamine C. Eet heel fruit voor extra vezels. Vermijd sap in glazen containers en hittegepasteuriseerd sap. Licht en hitte vernietigen een deel van de vitamine C.
Vitamine E: ADH 8 mg voor vrouwen / 10 mg. voor mannen (1 eetlepel canola-olie = 9 mg.) Goede bronnen zijn onder meer noten, zaden en hun oliën, vette vis zoals zalm, makreel, heilbot en forel, en tarwekiemen. Gebruik tijdens het koken canola-, olijfolie- of andere plantaardige olie in plaats van boter of margarine.
Bètacaroteen: geen vastgestelde ADH. Deskundige Dr. Kleiner adviseert echter 5-6 mg. (Eén wortel = 12 mg.) Oranje en gele groenten en groene bladgroenten, waaronder broccoli, zijn allemaal goede bronnen. In plaats van chips of popcorn als avondsnack tijdens het televisiekijken, kies je voor voorverpakte, gewassen en geschilde worteltjes.
Als u het gevoel heeft dat u met een dieet alleen niet aan de ADH kunt voldoen, neem dan in ieder geval dagelijks een alles-in-één antioxidant-vitaminesupplement, maar blijf aandacht besteden aan rijke voedselbronnen.
Samenvatting
Omdat veel vrij verkrijgbare cosmetica die antioxidanten bevatten op zichzelf niet genoeg hebben om volledig effectief te zijn, kunt u ze het beste aan uw huid geven in combinatie met een gezond, antioxidantrijk dieet voor een jonger uitziende huid.
Met de juiste huidverzorging, een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging, voldoende slaap en voldoende water, kunt u genieten van een fitter lichaam, een betere levenskwaliteit, een groter uithoudingsvermogen en een stralende teint!
Trefwoorden:
stralende teint, jonger uitziende huid, antioxidanten, antioxidanten, vitamine C, vitamine E, bèta-caroteen, Susan M. Kleiner, Dr. Kleiner
Als u geïnteresseerd bent in het behouden van schoonheid, elegantie en geschikte medische producten, klik dan hier om door de directory te bladeren
Zie ook:
Meer artikelen en advies over schoonheid en jeugd (( klik hier ))
Comments
Post a Comment